3 mars 2018
10:00

Bankeryds Skid o MK 03/04

Referat: Forserums IF - Bankeryds Skid o MK 03/04

Idag provade Tobias att inte spela med "fullpress" i vårt försvarsspel, vilket vi hittillsnästan alltid gjort. Istället inväntade vi Bankeryd när de hade bollen och till en brjan hade detta en mycket god effekt. Bankeryd hade svårt att hitta spelvägar genom vårt försvar och vi tog rättvist ledningen efter 7 minuter. Med 14 sekunder av första perioden fick vi ett frislag men hastade fram ett avslut vilket ledde till en kontring och mål för Bankeryd. 1-1 efter första perioden kändes onödigt men ändå ganska bra med tanke på att vi mötte ett bra motstånd.

Bankeryd tog över spelet i andra perioden. Vi fortsatte med vårt defensiva försvarsspel men lyckades inte förvalta bollen när vi vunnit den i vår zon vilket i sin tur ledde till att vi blev av med bollen tämligen fort. Bankeryd nyttjade det stora bollövertaget och ledde med 4-1 efter knappt 12 minuter. Av någon anledning hittade laget i detta läge energi och reduverade till 4-5 innan perioden var slut och vi hade känning igen!

Tredje periodens målskytte inleddes av Bankeryd men Forserum gav inte upp och gjorde två snabba mål och matchen var kvitterad. Tyvärr lyckades Bankeryd ta tillbaka övertaget och efter att de gjort 6-7 i 12:e minuten reste vi oss aldrig. Istället för att öka intensiteten med ett måls underläge så sjönk vi ner och erkände oss besegrade. Ytterligare 2 bollar lyckades hamna i vårt nät innan matchen var slut.